2019 TRANSPLANT SYMPOSIUM REGISTRATION FORM

Early Registration (dea Physician Non-Physician	dline is 5pm on August 30 th) \$100.00 \$75.00	Registration includes light breakfast, assorted box lunch, snacks and beverages.
ate and On-Site Regis Physician Non-Physician	tration (after 5pm on August 30 th) \$125.00 \$100.00	

<u>Credit card payments</u>: Credit card payments must be submitted online at https://ccme.osu.edu. Go to Conferences and look for the 2019
Professional Transplant Symposium on 9/6/19. Email lennifer@osotc.org for dietary requests by 5pm on 9/3/19. Late requests will not be honored.

Check payments: Make payable to OSOTC (TIN: 31-1143811)

**New: All registrations forms need to be received by fax: 614-504-5707; email Jennifer@osotc.org or by mail by 9/3/19. Mail checks to: OSOTC, Attn: Education, 1144 E. Home Rd, Suite B, Springfield, OH 45503-2797

Name (Last, First):	
Name Tag (list any degrees):	
Institution:	
Email Address: *Required	
Address:	
City, State, Zip:	
Phone:	
Special Dietary Needs:	Please contact Jennifer@osotc.org with your dietary requests by 9/3/2019. Late requests will not be honored.

CANCELLATION POLICY

Requests for cancellation must be received by phone, email or fax on or before 5pm EST, August 30, 2019. Requests received by this date will receive a full refund. No refunds can be made for cancellation requests received after 5pm EST, August 30, 2019.

ACCREDITATION STATEMENT

The Ohio State University Center for Continuing Medical Education (CCME) is accredited by the Accreditation Council for Continuing Medical Education (ACCME®) to provide continuing medical education for physicians.

AMA CREDIT DESIGNATION STATEMENT

The Ohio State University Center for Continuing Medical Education designates this live activity for a maximum of 6.75 *AMA PRA Category 1 Credit*(s) $^{\text{TM}}$. Physicians should claim only the credit commensurate with the extent of their participation in the activity.



2019 Professional Transplant Symposium

Friday, September 6, 2019

8:00 am - 4:00 pm

Longaberger Alumni House Sanders Grand Lounge 2200 Olentangy River Road Columbus, OH 43210

6.75 AMA PRA Category 1 Credit(s) TM will be available CEPTC credits and SW CEU also available

PLANNING COMMITTEE

Elmahdi Elkhammas, MD, Chairman, Ohio State Univ. Wexner Med. Ctr.

Marie Budev, DO, MPH, FCCP Cleveland Clinic

Bijan Eghtesad, MD Cleveland Clinic

Don Hayes, MD Nationwide Children's Hospital

Annette Humberson, LISW Cleveland Clinic

Stephen Kirkby, MD Nationwide Children's Hospital

Robert Schilz, MD Univ. Hospitals of Cleveland Case Med. Ctr.

Shimul Shah, MD UC Health

Laura Stillion, MHA, FACHE Ohio State Univ. Wexner Med. Ctr.

Greg Tiao, MD Cincinnati Children's Medical Center

	MEETING AGENDA		
8:00	Registration and Continental Breakfast		
8:30	Welcome and General Business (5 min) Dr. Elmahdi Elkhammas- Ohio State University Wexner Med Center		
8:35	The Unintended Risk of Transplant (30 min) Dr. Lara Danzinger-Isakov, Cincinnati Children's Hospital Medical Ctr		
9:05	Lung/Heart High Risk Case Management (45 min) Dr. Marie Budev, Cleveland Clinic Dr. Brent Lambert, Ohio State University Wexner Medical Center Dr. Marc Schecter, Cincinnati Children's Hospital Medical Center		
9:50	Liver High Risk Case Management (45 min) Dr. Tony Michaels, Ohio State University Wexner Medical Center Dr. Cullen Quillin, University of Cincinnati Medical Center Dr. Edmund Sanchez, University Hospitals of Cleveland		
10:35	Break (10 min)		
10:45	Organ Perfusion in Ohio- Lung (40 min) Dr. Marc Schecter, Cincinnati Children's Hospital Medical Center Dr. James Yun, Cleveland Clinic		
11:25	Organ perfusion in Ohio-Liver (40 min) Dr. Sylvester Black, Ohio State University Wexner Medical Center Dr. Cullen Quillin, University of Cincinnati Medical Center Dr. Edmund Sanchez, University Hospitals of Cleveland		
12:05	Lunch (Board of Directors meeting)		
12:35	Financial Issues facing transplant programs (40 min) Jason Huff and Carol Page, Cincinnati Children's Hospital Medical Ctr Laura Stillion and Angela Ferguson, Ohio State University Med Ctr		
<u>Facing</u>	the Challenges of Solid Organ Transplantation in Ohio		
1:15	Thirty Day Readmission Rates, Trends and its impact on Liver Recipients (20 min)		
	Khalid Mumtaz MBBS, MSc, Ohio State University Wexner Med		

Center

1:35	leukopenia (15 min) Dr. Arindam Singha, Ohio State University Wexner Med Center
1:50	Break (10 min)
2:00	Bone imaging monitoring in pediatric solid organ transplant (30 min) Leanna Darland, PharmD, BCPPS and Dr. Halley Wasserman, Cincinnati Children's Hospital Medical Center
2:30	Social Work Clinic at UC (30 min) Lynn Swartz MSW, LSW and Stefanie Szarka MSW, LSW- University of Cincinnati Medical Center
3:00	Transforming the Pre and Post-operative Transplant Mobility Plan of Care (45 min) Karina Kurzhals BSN, CCRN- Ohio State University Wexner Med Center
3:45	Collaboration, Evaluations and next steps (15 min)
4:00	Adjourn

COURSE GOALS

- ❖ To provide a statewide forum for exchange of new scientific and clinical information relevant to solid organ transplantation
- ❖ To create an interactive environment for the interchange of ideas regarding care and management of organ recipients
- ❖ To facilitate discussions of psycho-social, ethical and regulatory issues related to solid organ transplantation
- ❖ To collaboratively evaluate the successful and unsuccessful practices which drive outcomes